AlgemeenGemeente

Gemeente: “stand van zaken brand Langestraat”

Winschoten – Er is vannacht hard gewerkt om de Langestraat te saneren. Rond 09.45 uur verwachten de gemeente de uitslag van de inspectie van het gebied van Friends/Miss Etam tot en met Felix Röben. Als het gebied kan worden vrijgeven, dan kunnen de winkels in dit deel open. De gemeente Oldambt komt zodra de uitslag er is met meer informatie.

- advertentie - 

Verder komen zij met de stand van zaken:

Gebied niet betreden
Wij vragen u om het gebied dat is afgezet niet te betreden. Uit nader onderzoek is gebleken dat, als gevolg van de brand, er in uw woonomgeving asbesthoudende deeltjes zijn neergekomen. Er kunnen asbestvezels vrijkomen als deze deeltjes verder kapot gaan doordat er overheen gelopen of gereden wordt. Van asbest is bekend dat vrijkomende losse vezels bij inademen een risico voor de gezondheid kunnen opleveren.

Wat kunt u zelf wel en niet doen?
Als u in uw directe omgeving asbest aantreft, moet u dit laten liggen. Ga er niet doorheen lopen, u neemt het zo mee uw huis in. Ga niet zelf de omgeving van uw huis schoonmaken.

Loop zo min mogelijk over verontreinigde grond of gras om omwoelen en verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Laat kinderen niet spelen op plaatsen waar stukjes asbest liggen of waar sprake is van verontreiniging.

Heeft u asbest aangetroffen of schade?
Neem dan contact op met uw eigen verzekering. Zij zullen op een later moment de schade verhalen op de aansprakelijke.

Wilt u daarnaast aan ons doorgeven als u asbest aantreft op uw dak/dakterras?

Woont of onderneemt u in het afgezette gebied?
Zoek dan contact met ons zodat we u op de hoogte kunnen houden van de stand van zaken. Dit kan telefonisch via (0597) 48 20 00 of info@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van: Brand Langestraat


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button