AlgemeenSport

57ste editie IICH Groningen zeer geslaagd

- advertentie -

Zuidbroek – De bijna drie weken paardensport van het IICH Groningen in de Eurohal in Zuidbroek zijn weer voorbij. De organisatie had een programma in elkaar gezet, waarbij vrijwel elke paardenliefhebber wel iets te bewonderen had. Dressuur, springen, keuringen, voltige en aangespannen van basisniveau tot aan internationaal. Er waren verschillende shows, demonstraties met het Friese paard, de cavalerie met een geweldige vuurshow en ga maar door.

- advertentie -

De laatste week werden de shows en springrubrieken steeds imposanter. Vrijdagavond gaf Christa Larmoyeur een indrukwekkende show waarbij ze met het paard Nora in gedempt licht een mooie kür reed. Ze werd hierbij live begeleid door haar vriend en zanger Leo Nardell en saxofonist Pierre Roomenburg.

Een grote klapper op vrijdagavond was het Six Bars springen. Via een afvalrace wordt er gesprongen, één fout en je ligt eruit. Er staan eerst 6 hindernissen in het parcours, waarvan de laatste elke ronde flink hoger wordt. Na 1 ronde, hoeven er nog maar 3 hindernissen genomen te worden. Er mochten in de derde barrage 5 deelnemers een poging wagen over de 1.98m hindernis. Hier kwam alleen Bart Bles foutloos overheen.

Anne Krüger Degener liet zaterdagavond een spectaculaire show zien over communicatie, harmonie en teamwork. Dat teamwork was tussen mens, paard, hond en geit. Het publiek zat ademloos toe te kijken en na de show was er een staande ovatie.

Het Internationale Indoor Concours Hippique Groningen werd zaterdagavond afgesloten met De Grote Prijs Rabobank. Plaatselijke favoriet Jur Vrieling startte met de nog jonge maar uitzonderlijk springende hengst KM Chalcedon in het 1.45m parcours en kwalificeerde zich voor de barrage.

Voordat de barrage werd verreden, werd er door de IICH voorzitter Aaldert de Vrieze stilgestaan bij het ontvallen van twee zeer bekende Groningse paardenmensen, de heer Tonkens en springruiter Bert Romp. Uit respect werd het Gronings volkslied uit volle borst door de honderden bezoekers gezongen.

Daarna ging de spannende barrage van start waarbij de Groningse Jur een respectabele vierde plaats behaalde. Bart Bles won ook deze rubriek en mocht uit handen van de Rabobank vertegenwoordiger de prijs in ontvangst nemen.

Foto’s: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button