AlgemeenIncidenten

Brandweer Winschoten assisteert bij brand in Blijham

- advertentie -

Winschoten – Aan de Hoofdweg in Blijham is zaterdagavond door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een garage. “De brand is fors, we hebben meerdere voertuigen ter plaatse. Ook komt er extra ondersteuning om voldoende bluswater bij de brand te krijgen. Er zijn geen personen of dieren betrokken.” schrijft de brandweer.

- advertentie -

Naast brandweer Veendam, Vlagtwedde en Bellingwolde kwam er een hoogwerker van Winschoten ter plekke.

Veel rook
Bij de brand kwam veel rook vrij. “We adviseren omwonenden die last hebben van de rook om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Ook is er een NL alert  verstuurd om de omgeving te waarschuwen.” aldus de brandweer.

(Lees verder onder de foto)

Asbest
Bij de brand in Blijham is ook asbest vrijgekomen. Deze is waarschijnlijk in de directe omgeving verspreid. “Wij zorgen dat dit wordt opgeruimd. Omwonenden krijgen van ons meer informatie hoe met het asbest omgegaan moet worden. Ons advies voor nu: laat het liggen.” zegt de brandweer.

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button