Algemeen

VCP Oldambt: “OZG Scheemda te klein”

- advertentie -

Scheemda – VCP Oldambt vindt het nieuwe OZG in Scheemda te klein. Dat schrijft de communistische partij in een brief aan zorgverzekeraar Menzis. Ook zijn er te weinig parkeerplaatsen volgens de partij. Hier zouden vooral mindervalide bezoekers van het ziekenhuis hinder van ondervinden.

- advertentie -

De oorzaak dat het OZG te klein is,  is simpel, meent de VCP. Doordat Delfzicht in Delfzijl en het OZG in Winschoten gesloten zijn, moeten de patiënten van beide ziekenhuizen nu naar Scheemda. Daardoor zou er in Scheemda een te grote toestroom van patiënten zijn ontstaan.

Mocht het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal ook nog sluiten, dan kan het OZG de patiëntentoestroom al helemaal niet meer aan, vreest de VCP. Volgens de VCP is er een financiële oorzaak voor de beperkte capaciteit van het Scheemder ziekenhuis. De partij denkt dat er geen groter ziekenhuis is gebouwd, omdat de kosten dan veel hoger zouden zijn.

Foto: OldambtNu.nl 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button