AlgemeenPolitiek

De zorgen van Oldambt Aktief voor 2019

- advertentie -

Oldambt – “Bij deze even mijn gedachtegang over een aantal zaken van de afgelopen tijd. Als eerste de €17,50 eigen bijdrage, mijn inzien ,een huidige vorm van ongelijkheid, omdat alleen de mensen die aan de collectieve zorg van Menzis meedoen, gecompenseerd worden.” aldus fractievoorzitter Nico Postmus.

- advertentie -

Hij gaat verder:

“De mensen die niet zijn aangesloten om uiteenlopende redenen zoals het geld van de  aximale premie gewoon niet kunnen missen, slaan hierdoor de plank volledig mis. Het is wel een heel dure premie, helemaal voor de minima zoals wij die ook kennen. Daar zouden wij op moeten ageren, mede omdat de regeling vanuit het rijk een jaar uitgesteld is.

Bovendien zijn er mensen die een bepaalde soort medicatie nodig hebben, maar dat dit jaar niet meer vergoed wordt. Men moet maar een alternatief zoeken, echter dat alternatief werkt niet waardoor de patiënt helemaal niet meer kan functioneren, of men moet de medicijn zelf betalen. Iets wat voor deze groep onmogelijk is. Kosten €50,00 per maand, een bedrag dat kan absoluut niet gemist worden. Hoe gaan we hiermee om? Men denkt we zijn uitgebreid verzekerd maar toch beperkingen?

Waar vinden wij als inwoners het zo sterk vernoemd college beleid terug: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten!! Een aanzuigende werking heeft de wethouder gezegd, maar is dat dan bepalend voor de zorg van onze burgers? Een gat in de begroting wordt gezegd, nou dat wordt anders ook opgevuld met geld uit de algemene reserve!
Of we laten prestige objecten achterwege, want een goede zorg voor onze burgers, moet prioriteit nummer 1 zijn.

En dan nog het volgende punt van aandacht, Zonneparken mogen niet meer aangelegd worden omdat het netwerk het niet aankan volgens de netwerkbeheerder. Nu dat klopt ook want je kunt maar een beperkte hoeveelheid elektriciteit transporteren. Vergelijk het met water, je kunt maar een bepaalde hoeveelheid water door een leiding persen.

Dat heeft een maximum grens en met elektriciteit is dat net zo. Als het zo doorgaat, moeten we net als een aantal jaar geleden, betalen om onze elektriciteit op het net te krijgen. Eveneens het feit, dat Nederland een doorvoerland is van elektriciteit vanuit het oosten naar het zuiden. Dus vanuit Duitsland of verder naar België en verder, waarom?
Nu daar wordt aan verdiend en omdat Nederland het betrouwbaarste netwerk heeft.

Daarom is onze conclusie dat het onderzoek naar draagkracht in Finsterwolde, nu al achterhaald is en overbodig. Wederom een grote berg weggegooid geld.

En wat ons ook grote zorgen baart is dat de vaste lasten stijgen en voor de minima een nog groter probleem gaan worden.

Evenals het autorijden wat ook steeds duurder gaat worden en men daarom nog verder geïsoleerd raakt, met als gevolg dat er nog meer mensen in de problemen komen en de plaatselijke en regionale economie ondermijnd wordt.”

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button