Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Politie Oldambt ingezet voor plofkraak in Duitsland

- advertentie -

Börger – In de nacht van zondag op maandag is een poging gedaan de geldautomaat in een filiaal van de Oldenburgischen Landesbank (OLB) aan de Waldstraße in Börger op te blazen. Bewoners hoorden om drie uur een luide knal. Tegelijkertijd ging het alarm van de bank af.

- advertentie -

Getuigen zagen een donkere bestelbus met hoge snelheid in de richting Surwold rijden. Met meerdere politieauto’s is in de omgeving naar de bestelbus gezocht, maar deze werd niet aangetroffen.

Bad Nieuweschans
In verband met een plofkraak in Duitsland, stond politie Oldambt te posten bij de grensovergang van Bad Nieuweschans. “Voor deze melding waren meerdere eenheden van Noord- Oost- en Zuid Nederland ingezet. Deze eenheden stonden bij andere grensovergangen te posten. Helaas hebben wij het voertuig niet getroffen.” zegt de politie.

Vijf bewoners van appartementen boven het bankfiliaal werden geëvacueerd. Waarmee de explosie is veroorzaakt is nog niet bekend. De politie is druk met sporenonderzoek bezig. De schade is groot. De bank blijft voorlopig gesloten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button