AlgemeenKort nieuwsSport

7e Scholendamtoernooi in Oost Groningen

- advertentie -

Winschoten – In januari 2019 staat het 7e Scholendamtoernooi in Oost Groningen gepland, waarbij de 28 basisscholen uit de gemeente Oldambt en de voormalige gemeente Bellingwedde werden uitgenodigd hier aan deel te nemen met één of meerdere viertallen. Deze titelstrijd kent twee leeftijdscategorieën namelijk groep 4 t/m 6 de welpen en groep 7/8 de pupillen.

- advertentie -

De welpen bijten het spits af op woensdagmiddag 23 januari, de pupillen komen twee weken later in actie op 6 februari. Overigens wordt het kampioenschap in beide disciplines afgewerkt in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten en is de organisatie wederom in handen van Damclub Winschoten. Daarnaast kunnen de jongelui nog op voor de persoonlijke titel, staat gepland op 27 februari in dezelfde locatie. De kampioen en de nummer twee, in elke leeftijdscategorie, plaatsen voor de Provinciale kampioenschappen op zaterdag 16 maart in het Hogeland College in Warffum. Tenslotte worden de liefhebbers uitgenodigd lid te worden van de jeugdafdeling bij Damclub Winschoten, waarna ze kunnen op gaan voor hun eerste damdiploma en op jaarbasis deelnemen aan een 10 tal jeugdtoernooien. Tevens komen de provinciale kampioenschappen langs.

Damtraining op school
Via het “Huis voor de Sport” uit Groningen konden de basisscholen introductielessen verzorgd krijgen door Damclub Winschoten, om beter voorbereid te zijn op het scholendamtoernooi. In bovengenoemde lessen worden dan allereerst de grondbeginselen van het dammen onder de loep genomen.

Scholendamtoernooi
Damclub Winschoten had in 2012 het voornemen te beginnen met een jeugdafdeling. Dat werd gerealiseerd met de start van het 1e scholendamtoernooi. Met de voorbereiding in 2012 werd in januari 2013 het startsein gegeven van het scholendamtoernooi. De 1e titel was voor OBS De Uilenburcht uit Beerta. Daarna werd een jeugdafdeling gestart bij Damclub Winschoten. Momenteel zijn een 15 tal jeugdleden lid van Damclub Winschoten.

Foto: Jeroen Bos/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button