AlgemeenWeerbericht

Vuil winterweer op komst; Toenemende kans op gladheid en winterse buien

- advertentie -

Landelijk – Na woensdag wordt de lucht geleidelijk kouder en vanaf vrijdag is kans op lichte vorst in de nachten en winterse neerslag. Na het weekend wordt het mogelijk nog wat kouder met maxima rond 2 graden en bij neerslag regelmatig (natte) sneeuw. In de nachten en ochtenden kan het regionaal glad worden, maar tot sneeuwpret op grote schaal komt het waarschijnlijk niet. De kans op echte vrieskou en schaatsbaar natuurijs is voorlopig uiterst klein.

- advertentie -

Vandaag is al kans op een heel klein beetje winterweer in het noorden en noordoosten van het land. Tijdens buien kan daar natte sneeuw vallen. Morgen en woensdag is het zacht met 8-9 graden en als er neerslag valt zal dit regen of motregen zijn.

Daarna komt koudere lucht naar ons land. Dit merken we aan de temperatuur, maar ook aan de neerslagsoort. Doordat de lucht hoger in de atmosfeer kouder wordt, neemt de kans op winterse neerslag toe. Vrijdag komen de maxima op 3-6 graden uit. In het weekend is het nog wat kouder met maximaal 2-4 graden. ’s Nachts koelt het af naar -2 tot -5 graden. Bij buien is af en toe kans op natte sneeuw en in de nachten kan het regionaal glad worden door bevriezing van natte wegdelen.

Na komend weekend echt een beetje winters?
Mogelijk wordt het begin volgende week nog wat kouder met maxima van een graad of 2. In de nachten kan het regionaal matig vriezen met minima beneden -5 graden. Er blijft kans op winterse neerslag. Hierdoor wordt de kans op gladheid in de nachten en ochtenden groot.

Hiermee lijkt de komende winterprik vooral ‘vuil’ winterweer op te leveren met overlast in de vorm van gladde wegen en hooguit zeer lokale, tijdelijke sneeuwpret. Omdat het overdag dooit is van dik natuurijs en schaatspret geen sprake.

Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl
Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button