AlgemeenGemeente

Workshops met tips en adviezen voor mantelzorgers

- advertentie -

Oldambt – Enige tijd geleden vroeg gemeente Oldambt aan haar inwoners, organisaties, verenigingen en/of stichtingen om innovatieve Wmo-ideeën aan te leveren. Ideeën die onder andere bijdragen aan het helpen en ondersteunen van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. De gemeente heeft goede plannen ontvangen en daaruit een project voor mantelzorgers uitgekozen als winnaar. De gemeente verleent subsidie aan dit project.

- advertentie -

Workshops voor mantelzorgers
Een belangrijke schakel in het ondersteunen van ouderen zijn de mantelzorgers. PrengerHoekman Fysiotherapie leverde een projectplan in dat gericht is op mantelzorgers. In de workshops wordt aandacht besteed aan tips en adviezen voor mantelzorg en zelfzorg thuis. “Van mantelzorgers wordt in het algemeen veel gevraagd. Ze doen zowel geestelijk als lichamelijk zwaar werk. De workshops hebben als doel om de fysieke druk op de mantelzorgers te verkleinen en lichamelijke klachten te voorkomen. In de workshops willen wij de mantelzorger leren hoe hij zo min mogelijk zijn lichaam belast bij het verzorgen van de zorgvrager, zodat hij de verzorging beter en op een prettigere manier kan geven”, vertelt Hiltje Kamminga, manager Fysiotherapeut bij PrengerHoekman.

Eerste workshop op 24 januari 2019
Op donderdag 24 januari 2019 van 13.00 tot 16.00 staat de eerste workshop gepland. In de workshop wordt aandacht besteed aan het verlagen van de lichamelijke belasting door het aanleren van betere technieken en het laten zien hoe je de zorgvrager zelf de regie kunt laten houden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het gebruik van hulpmiddelen. Heeft u interesse? U kunt zich aanmelden via info@prengerhoekman.nl of (0597) 41 32 36. Kosten voor het deelnemen aan de workshop zijn € 5,- per persoon.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button