AlgemeenOp stapSport

Eerst permanente marathonparcours in Nederland wordt in Blauwestad geopend

- advertentie -

Blauwestad – Op zaterdag 2 februari wordt bij de Blaauwbekmarathon het eerste permanente marathon parcours van Nederland geopend. Daarnaast zijn er permanente parcoursen over afstanden van 5 km, 10 km en een halve marathon aangelegd. Starpunt van alle routes is het Havenkwartier in Blauwestad. De parcoursen zijn officieel opgemeten door de Atletiekunie. Alle afstanden worden bij de Blaauwbekmarathon als hardloopwedstrijd aangeboden. Daarnaast zijn er wandelingen over 10 en 21,1 km plus hardloopwedstrijden voor de jeugd.

- advertentie -

Het wordt de laatste keer dat de Blaauwbekmarathon wordt georganiseerd, maar omdat het parcours is gemarkeerd kunnen lopers/loopsters in de toekomst de routes altijd zelf of in groepsverband lopen. De Blaauwbekmarathon wordt georganiseerd door AV Aquilo die met het permanente parcours een uniek trainingsparcours aanbiedt voor de loopgemeenschap in Nederland. Het permanente parcours wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Projectbureau Blauwestad, de gemeente Oldambt en AV Aquilo.

De inschrijving is open en loopt tot en met 24 januari 2019 23.59 uur. Er is alleen voor-inschrijving. De inschrijving loopt uitstekend met deelnemers uit Nederland, Duitsland en Hongarije. Voor informatie en inschrijving zie de website: http://www.blaauwbekmarathon.nl/

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button