Algemeen

Leerlingen Dollard College presenteren nieuw vak

- advertentie -

Winschoten – Mavoleerlingen en docenten van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College gaven onlangs een presentatieavond van het nieuwe vak technologie. In de tweede klas kunnen de leerlingen kiezen voor het vak technologie of Frans. Ook de leerlingen die Frans kozen, presenteerden zich.

- advertentie -

De avond gaf een goed beeld van wat de leerlingen in de lessen hebben geleerd. Het Dollard College streeft naar vernieuwend onderwijs, waarin gebruik van nieuwe technieken en vaardigheden een prominente rol spelen. De kernpunten LOB (loopbaanoriëntatie begeleiding), betekenisvol onderwijs en de eigen omgeving vonden elkaar op deze succesvolle avond in en om de kantine van gebouw Stikkerlaan.

Vernieuwend en succesvol
De locoburgemeester en leden van de gemeenteraad waren aanwezig en noemden de avond vernieuwend en succesvol. De huidige tijd vraagt andere vaardigheden van leerlingen. De samenleving digitaliseert en dat vraagt om een nieuwe kijk op het onderwijs. Een andere manier van leren waarbij ict-basisvaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid, creatief probleemoplossend denken, samenwerken en ondernemerschap steeds prominenter aan bod komen. Dit staat ook bekend als 21e-eeuwse vaardigheden en digitale geletterdheid. De docenten en mentoren van het mavo, vestiging Hommesplein-Stikkerlaan spelen hier actief op in.

Technologie
Tijdens deze avond stond het thema verkiezingscampagne van de technologielessen centraal. De leerlingen van het vak technologie lieten het geleerde uit de lessen zien door hun zelf bedachte partij te promoten in woord, beeld en geluid. Aan het einde van de avond konden de ouders en leerlingen hun stem uitbrengen op de beste partij. Ook de jury, bestaande uit locoburgemeester Bard Boon, gemeenteraadslid Cindel Hessels, campagneleider en bestuurslid Mandy Meertens en regiodirecteur Ina Lagro van het Dollard College, nam deel aan de stemming en maakte uiteindelijk het winnende team bekend.

Frans
De leerlingen van het vak Frans verzorgden en presenteerden Franse hapjes in de Franse taal en presenteerden zichzelf ook met filmpjes, waarbij ze dezelfde hulpmiddelen en vaardigheden aanwendden als de leerlingen bij het vak technologie.

Docenten, leerlingen en leiding zijn trots op het behaalde resultaat en kijken uit naar de lessen en oplevering van het volgende project.

Foto’s: Dollard College

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button