Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

The Barrel Challenge dag 5: ‘Er was nog maar één optie, rechtdoor… CRASH!’

- advertentie -

The Barrel Challenge Wintereditie, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: De Gasbelrokkers stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl

- advertentie -

De overnachting was zeer bijzonder, stapelbedden! Volwassen mannen in een klein hok, dampend en snurkend! Ondanks alles, toch weer een goeie nachtrust. Na een goed ontbijtje van meneer lee del, ging de route richting Hamar.
Zoals elke dag, gingen we ook nu al snel van de hoofdroute af om binnendoor en over de sneeuwwegen de route te vervolgen. Dit gaat al dagen perfect, maar vandaag liep dat iets anders!

Op een Y-splitsing kwam uit tegengestelde richting een andere barrelaar ons tegemoet, uitgerekend van de kant waar wij juist naar toe stuurden. Onze snelheid lag iets te hoog om nog naar rechts te kunnen, links zaten zij…. er was nog maar een optie, rechtdoor! Maar er was geen rechtdoor! Het gevolg was dat we dwars door een sneeuwduin (letterlijk) van de weg af doken. Een gekrenkte ego en een kapotte voorkant van onze subaru tot gevolg. Gelukkig, stonden we met hulp van de andere barrelaars binnen 5 minuten weer op 4 banden en op de weg!

De rest van de route verliep zonder noemenswaardige incidenten. Wel hebben we eindelijk een eland gezien, wat een machtig grote beesten zijn dat. Als zo’n beest voor je auto stapt, heb je een serieus groot probleem. Gertjan heeft onderweg nog een kleine training uitgevoerd, mocht ons streefbedrag worden bereikt. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor de afloop van onze inzamelingsactie!

De avond valt vroeg in, in deze landen. Om een uur of 3 begint het al donker te worden en aangezien we nog een behoorlijk afstand moesten afleggen, zijn we rechtstreeks naar Hamar gereden. Morgen is de laatste etappe, naar Bergen. Een laatste dag, met laatste kansen voor nieuwe avonturen tijdens de barrel challenge 2019!


Doneren
“Ons team bestaat uit 4 deelnemers: Gertjan Haaijer, Mark Vermeulen, Egbert Nijkamp en Dennis. Door de hartoperatie van Dennis zullen we de route helaas niet met ons vieren af kunnen leggen.” zegt Mark.

Egbert: “Om Dennis een hart onder de riem te steken hebben wij een persoonlijke challenge bedacht. We gaan geld inzamelen voor de Hartstichting! We willen minstens € 1000,-euro aan donaties ophalen via de actiepagina!

“Als we dit halen, dan zal ik als tegenprestatie mij laten onderdompelen in het ijskoude water van Scandinavië. Wie helpt ons mee om een waanzinnige bedrag voor de Nederlandse Hartstichting bij elkaar te dompelen?” aldus Gertjan.

Op Facebook kan je veelal live meekijken wat we onderweg tegenkomen en meemaken, volg ons hier!

Lees meer:
– The Barrel Challenge dag 4: ‘De “locals” weten niet wat ze meemaken!’

– The Barrel Challenge dag 3: ‘De lampen die langs de weg en bomen schieten, je waant jezelf in een rally’
– The Barrel Challenge dag 2: ‘bandenwissel met spikes!’
– The Barrel Challenge dag 1: ‘Op weg naar Stockholm’

Foto’s: Foto Nijkamp

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button