Algemeen

FrietAmbt Winschoten opent na twee zware tegenslagen zijn kraam

- advertentie -

Winschoten – Na een zware periode, van maanden, is sinds deze week de frietkraam FrietAmbt gevestigd aan de Hellingbaan in Winschoten weer open. Saskia en Patrick Gen sluiten hiermee deze moeilijke periode af.

- advertentie -

Brand in patatkraam
Op vrijdag 27 juli brandde de frietkraam volledig uit. Bij deze brand waren ook verschillende explosies geweest. Achteraf bleek de oorzaak de hitte in de kraam te zijn. De eigenaar en zijn medewerkers waren erg ontdaan van de brand. Toch gingen ze met frisse en nieuwe moed verder.

(Lees verder onder de foto) Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Lees ook: Patatkraam ‘Frietambt’ volledig verwoest door vuurzee (video)

Vleeswarenfabriek
Het team ging in oktober 2018 weer aan de slag. Voor kort, want in Winschoten ging in november aan de Papierbaan een vleeswarenfabriek in vlammen op. FrietAmbt had hier hun opslag in. De luiken van de kraam bleven opnieuw enkele maanden dicht. Tot afgelopen donderdag, de patat en snacks worden weer in het vet gegooid.

(Lees verder onder de foto) Foto: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl
Lees ook: Alles over de zeer grote brand in vleeswarenfabriek Winschoten

Vast onderkomen
De eigenaar heeft plannen om op de plek bij de haven een permanent onderkomen van hout en staal te bouwen. De eerste schetsen zijn al op het gemeentehuis besproken.

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button