AlgemeenSport

Acro-teams BATO starten het seizoen goed!

- advertentie -

Uithuizen – In een zeer goed gevulde sporthal in Uithuizen werd zaterdag 26 januari de eerste ACRO-gymnastiek wedstrijd van dit seizoen gehouden. Met ruim 275 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte en lange wedstrijddag. De acrogymnasten uit de regio deden het uitstekend.

- advertentie -

D-lijn
Bij de D-senioren duo’s was er een zeer verdiende gouden medaille voor Ling Die Smit en Lotte Jonker van SV Dynamica. Ze behaalden een score van 23.900. Colet Smit en Luna Linning van Bato behaalden de derde plaats. Bij de D-junioren duo’s was het een spannende strijd van hoog niveau. Naya Nasser en Sarah Wilkens van het Turninstituut lieten een hele mooie oefening zien en behaalden met een score van 23.710 het goud. Guusje Jansen en Yvet Hollander van Bato behaalden de tweede plaats en met een klein verschil ging het brons naar clubgenootjes Lisan Huft en Cecile Korte. In de jeugdklasse D-lijn ging het brons ondanks een val in de oefening naar Riva Werkman en Denise Hollander.

Bij de trio’s D senior lieten ging het zilver naar Dorien Dieterman, Rianne Pluim en Natascha Roossien van het Turninstituut. Xenna van Basten, Daphne Sassen en Sylvia Schuiling van Bato lieten een mooie artistieke oefening zien en daarvoor werden ze beloond met de bronzen medaille.

E-lijn
In de Trio E-senior klasse was er een zeer verdiende gouden medaille voor Bato-gymnasten Myrthe Hilverts, Laura Horrel en Merle Smits van Bato. Zij scoorden 22.140. Het brons ging naar Amber Cerfontain, Julia Hoven en Carlijn Dijkhuis. In de klasse junior Trio’s E-lijn werd het zilver gewonnen door Sterre Kruize, Vera Reinders en Fleur Sassen. Bij de duo’s junior was er een mooie zilveren medaille voor Dynamica gymnasten Melissa Karimi en Eline Jonker. Zij scoorden 23.110 punten.

En bij de allerjongste trio’s, de instappers, was er een eerste plaats voor Nakita van Bunnik, Nienke Mellema en Thirza Hoekstra van SV Drieborg.

De volgende wedstrijd, de provinciale kampioenschappen, zijn op 2 maart as. Dan kunnen deze acrobaten zich plaatsen voor de Districtkampioenschappen.

- advertentie -

Foto’s: Ingezonden

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button