AlgemeenWeerbericht

Stijgende kans op gladheid komende dagen; Dinsdagavond en woensdag kans op sneeuw

Landelijk – Na een zacht weekend gaat het komende nachten opnieuw vriezen. Er is kans op gladheid door bevriezing, maar dinsdagavond en woensdag kan het ook glad worden door sneeuwval. Vanochtend is tijdens de spits van gladheid geen sprake. Wel is in het westen van het land kans op zware windstoten.

- advertentie - 

Vandaag hebben we met 4-6 graden vrij normale temperaturen. Vanavond wordt het snel kouder en daalt de temperatuur naar 1-2 graden. Er is kans op lokale gladheid door winterse buien. In de nacht gaat het tijdens heldere perioden een graadje vriezen en kunnen wegen plaatselijk glad worden door bevriezing. Vooral bruggen maken kans op gladheid. Ook dinsdag is aan het begin van de ochtendspits kans op lokale gladheid. Daarmee wijkt het weer sterk af van de voorgaande nachten, die verliepen juist zacht.

Opnieuw sneeuw
Dinsdagavond neemt vanuit het zuidwesten de kans op sneeuw toe. Ook in de nacht naar woensdag en woensdag overdag kan het van tijd tot tijd sneeuwen. In het westen en zuidwesten valt waarschijnlijk ook enige tijd regen of natte sneeuw. De neerslaghoeveelheden variëren per modelberekening, maar sommige modellen geven ruim 5 centimeter sneeuw.

Woensdagmiddag wordt het 1-3 graden en dooit het dus op de meeste plekken een aantal uur. Ook donderdag, vrijdag en komend weekend is dagelijks kans op winterse neerslag, maar bij maxima van 2-4 graden zal eventuele sneeuw overdag slechts beperkt blijven liggen.

Onstuimige start
Vandaag is het tijdens de ochtendspits 3-5 graden en zeker niet glad. Wel kan het verkeer in de westelijke Randstad en in Zeeland in de vroege ochtend hinder ondervinden van een krachtige noordwestenwind. Daarbij is kans op zware windstoten van 75-85 km/uur. Verder kan het buiige weer op sommige plaatsen voor extra drukte zorgen.

- advertentie - 

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button