Algemeen

UPDATE: Grote stroomstoring trof 25.000 huishoudens en ziekenhuis

Scheemda  Omstreeks 09:00 uur was er een grote stroomstoring gaande in Oost Groningen. Meerdere meldingen komen uit verschillende dorpen. Winkels en treinen ondervinden hinder en konden niet openen of zijn gesloten.

- advertentie - 

Er kwamen geluiden vanuit Scheemda, Pekela’s, Muntendam, Alteveer, Bellingwolde en Vlagtwedde. De storing is omstreeks 09:00 begonnen en trof mogelijk tienduizenden huishouden en fabrieken.

Ziekenhuis
Het ziekenhuis in Scheemda is ook getroffen door de storing, of het noodsysteem goed heeft gewerkt is onduidelijk, ook de gevolgen zijn nog onbekend. Volgens de website van Enexis trof de storing omstreeks 25.000 huishoudens. Een transformator in het hoogspanningsstation in Meeden was uitgevallen. Monteurs zijn onderweg om het euvel te verhelpen.

Update 09:45: Het lijkt erop dat de storing ten einde is. Mogelijk zal het treinverkeer nog hinder ondervinden.

Update 10:15: Het ziekenhuis heeft hinder ondervonden, volgens een woordvoerder heeft het noodsysteem zijn werk gedaan. Of er operatie’s uitgesteld waren is niet bekend. Het Waterbedrijf Groningen meldt dat de waterdruk lager kan zijn.

- advertentie - 

Foto’s: M. Boonstra & Q. Stoetman/ OldambtNu

 

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button