Algemeen

Tellers gezocht voor de verkiezingen

Oldambt – Op woensdag 20 maart 2019 vinden de verkiezingen plaats voor de leden van de Provinciale Staten en de waterschappen. Donderdag 23 mei 2019 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Bureau verkiezingen van de gemeente Oldambt is druk bezig met het organiseren van alle zaken rondom deze verkiezingen. “Eén van de zaken is de bezetting van de stembureaus. Wilt u ons helpen bij het tellen van de stemmen?” aldus de gemeente.

- advertentie - 

Voorwaarden
Om 21.00 uur sluiten de 25 stembureaus en begint het tellen van de stemmen. “Het tellen wordt gedaan  door de zittende leden van de bureaus en extra tellers. Wij zoeken nog tellers!” zegt de gemeente.

Een teller moet tenminste 18 jaar of ouder zijn en voldoende kennis en vaardigheden hebben op het terrein van het telproces. De gemeente zorgt ervoor dat de tellers uitleg krijgen over het telproces. Hiervoor biedt de gemeente een instructiebijeenkomst aan. Deze instructie wordt gehouden op twee verschillende data in maart in Winschoten.

Stembureauleden en tellers krijgen een financiële vergoeding van € 10,00 per uur. Heeft u belangstelling om ons als teller te helpen? Meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier (website van de gemeente).

Foto: OldambtNu.nl (archief)

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button