Algemeen

Nijntje Beweegdiploma bij Kindercentrum Poppiez

- advertentie -

Winschoten – Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen de oudste peuters bij Kindercentrum Poppiez, gevestigd aan de Jachtlaan in Winschoten, het Nijntje Beweegdiploma halen.

- advertentie -

Maandagochtend vierde kindercentrum Poppiez het eerste Nijntje Beweegfeest! De afgelopen 20 weken hebben de (oudste) peuters de Nijntje Beweeglessen gevolgd met een diploma als resultaat. De kinderen mogen aan hun ouders/verzorgers of opa en oma laten zien wat ze de afgelopen weken geleerd hebben.

Wat is het Nijntje Beweegdiploma?
Het Nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers.

Bewegen met plezier
In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen de peuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie.

Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen?

Zo draagt het Nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

Twee leidsters hebben de licentie om Nijntje bewegen te geven. Kindercentrum Poppiez draagt ook het keurmerk van Nijntje bewegen!

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button