AlgemeenKort nieuws

Waterschap Hunze en Aa’s komt met evaluatie droogte 2018

- advertentie -

Groningen – “Het jaar 2018 was in vele opzichten een bijzonder jaar. Ons watersysteem is behoorlijk op de proef gesteld. In een evaluatie is het uiteengezet.”dat meldt waterschap Hunze en Aa’s.

- advertentie -

“Met enkele noodmaatregelen en goede inzet van medewerkers hebben we aan onze inspanningsverplichting kunnen voldoen. Slechts een gedeeltelijk beregeningsverbod voor een gedeelte van ons gebied was nodig om de situatie de baas te zijn.” zegt het waterschap.

Waterveiligheid
Door uitdroging van veen en klei zijn scheuren ontstaan die de stabiliteit van de kade in gevaar konden brengen. In de droogteperiode is veelvuldig geschouwd door medewerkers van het waterschap, conform het calamiteitenplan. Op de plekken waar scheuren geconstateerd zijn, is de kade nat gehouden. Dit bleek voldoende effectief.

Memo evaluatie
De kracht van het watersysteem, het beleid van het waterbeheer tijdens droogte en de inzet van de medewerkers zijn geëvalueerd. “Dit is gedaan aan de hand van de thema’s veiligheid, voldoende water, schoon water en communicatie. Een memo van deze evaluatie is deze week in ons bestuur besproken. In deze memo worden een aantal vraagstukken benoemd, die de komende periode verder worden uitgewerkt.” aldus het waterschap.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button