Algemeen

Crazy Car Runners halen € 14.349,- op voor het UMCG Kanker Researchfonds!

- advertentie -

Groningen/ Oldambt – Maandag 18 februari kwam het bijna voltallig deelnemersveld van de Crazy Car Run Wintereditie 2019 in het UMCG de cheque aanbieden. Na zeven dagen met oude gepimpte auto’s door zeven landen te racen en allerlei opdrachten uit te voeren was bij het UMCG de afsluiting. De teams van de Crazy Car Run hadden de afgelopen week allerlei ludieke opdrachten gedaan onderweg en daar punten voor gekregen. Eén van de opdrachten was daarbij het inzamelen van geld voor het UMCG Kanker Researchfonds.

- advertentie -

Voorafgaand aan de Crazy Car Run werd deze opdracht al opgepakt en de afgelopen week werd door de teams alles op alles gezet om nog meer geld in te zamelen. Vanmiddag vertelde dr. Hetty Timmer in het UMCG aan de deelnemers wat kankeronderzoek inhoudt waar het geld aan besteed wordt. Duidelijk werd dat de bijdrage van de Crazy Car Run veel betekent, want daarmee wordt innovatief onderzoek gedaan om patiënten met kanker beter te kunnen genezen en beter kunnen overleven.

(Lees verder onder de foto)

Na de lezing van Timmer en het beantwoorden van vragen werd vervolgens bij het UMCG Protonentherapiecentrum een cheque overhandigt aan de projectleider van het fonds, Gerda Klooster. In totaal is €14.349 bijeengebracht door de teams! Een fantastisch resultaat na een geweldige run. Gezien het succes van de Run krijgt deze tweede editie van de Crazy Car Run beslist een vervolg, al dus organisator Boelo Poppema.

Ook een inwoner uit Oldambt deed mee aan deze rit en droeg zo zijn steentje bij aan dit bedrag.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button