AlgemeenCultuurOp stap

Inspiratiedag voor blaasmuziek in de provincie Groningen

- advertentie -

Warffum/ Regio – Op zaterdag 2 maart vindt Bloazen Bliksem! plaats, de inspiratiedag voor harmonie-, fanfareorkesten en brassbrands (HaFaBra) in de provincie Groningen. De dag bevat muzikale workshops en optredens voor en door jeugdorkesten en –muzikanten én een kennissessie over de kansen en mogelijkheden om onderwijs en muziekverenigingen met elkaar te verbinden en te versterken.

- advertentie -

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, verzorgt tijdens de inspiratiedag een kennissessie voor iedereen die zich inzet voor HaFaBra in de breedste zin van het woord: bestuurders van verenigingen, (muziek)docenten, dirigenten, bestuurders, beleidsmakers, politici en culturele instellingen. Allen zijn welkom om mee te denken en elkaar te (laten) inspireren.

We gaan tijdens de kennissessie graag in gesprek over kansen en mogelijkheden om de muziekverenigingen en het onderwijs te verbinden en te versterken”, aldus Paula Mulder van VRIJDAG. “Daarvoor hebben we drie gasten uitgenodigd: cultuureducatiespecialisten Jan van den Eijnden en Henk Smit van LKCA en Marjon Brouwer, adviseur cultuureducatie van K&C.”

De kennissessie vindt plaats naar aanleiding van de enquête die VRIJDAG eind vorig jaar heeft uitgezet bij alle HaFaBra-verenigingen in de provincie Groningen. Aanmelden voor de sessie is gratis en kan via amateurkunst@bijvrijdag.nl.

Naast de kennissessie zijn er workshops en optredens door jeugdorkesten en een gezamenlijk slotconcert van de Provinciale Brassband Groningen, drievoudig winnaar van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (2002, 2015 en 2018). Publiek is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen; toegang gratis! Bekijk het hele programma op bijvrijdag.nl/bloazenbliksem.

Bloazen Bliksem!
Bloazen Bliksem! is een initiatief van de Stichting Activiteiten Muziekbond Groningen-Drenthe in samenwerking met Muziekschool Hunsingo en VRIJDAG. De organisatie van de inspiratiedag is in handen van Femke Wegter, Stefan de Groot en Chantal Brunt.

  • Datum: zaterdag 2 maart 2019
  • Tijd: 10.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
  • Kennissessie: 14.00 – 16.00 uur
  • Concert: 16.15 – 17.15 uur
  • Locatie: Hogeland College Warffum, A.G. Bellstraat 2, 9989 EB Warffum

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button