AlgemeenGemeente

Koninklijke onderscheiding voor drie brandweermannen Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Het brandweercluster Oldambt hield vrijdagavond een feestelijke bijeenkomst in de brandweerkazerne in Scheemda. Tijdens deze bijeenkomst werd – na een dienstverband van 27 jaar – afscheid genomen van drie brandweervrijwilligers: de heren Fré van Calker, Marcel Lasker en Helmer Modderman.

- advertentie -

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema reikte aan deze vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding uit. Ze werden alle drie benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Deze drie vrijwilligers zijn op 1 juli 1991 in dienst getreden bij de vrijwillige brandweer van de (toenmalige) gemeente Scheemda. Na de vorming van het samenwerkingsverband Intergemeentelijke Brandweer Oldambt (IBO) in 2002, hebben zij hun brandweercarrière bij deze organisatie voortgezet.  Tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2010. Hierdoor werden ze lid van de vrijwillige brandweer van de gemeente Oldambt.

Op 1 januari 2014 is de gemeentelijke brandweer Oldambt ondergebracht bij de brandweer van de Veiligheidsregio Groningen. In totaal zijn zij alle drie de vrijwilligers maar liefst 27 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer, blusgroep Scheemda. De heer Lasker heeft van 16 februari 2015 tot 17 juli 2018 tevens de functie van ploegchef vervuld.

Foto’s: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button