AlgemeenIncidenten

Geef hulpverleners de ruimte

- advertentie -

Scheemda – Vroeg of laat krijg je er mee te maken: er nadert een politiewagen, brandweerauto of ambulance met zwaailicht en sirene. Je gevoel zegt dat je zo snel mogelijk aan de kant moet om het voertuig vrij baan te geven.  Maar is dat wel de beste oplossing? En mag je daarbij de verkeersregels overtreden? En als ze dan ter plaatse zijn hoe zit het met de ruimte in jouw straat, kan een hulpverleningsvoertuig er makkelijk langs? En kunnen ze de eventueel benodigde brandkraan vinden?

- advertentie -

Hoeveel ruimte is er nodig?
Als jij brand hebt wil je toch ook dat we er snel zijn? Maar wat nu als we opgehouden worden door bijvoorbeeld verkeerd geparkeerde voertuigen? Een blusvoertuig heeft de hieronder aangegeven ruimte echt nodig om snel ter plaatse te kunnen zijn:
– Doorgaande wegen: min. 3,50 meter
– Doodlopende wegen met keer mogelijkheid: min. 4,50 meter
– Doodlopende wegen zonder keer mogelijkheid: min. 5,00 meter
– Doodlopende weg zonder keer mogelijkheid en geen breedte van 5 meter mogelijk: maximale lengte is 40 meter
– Doorrijdhoogte 4,20 meter

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button