AlgemeenGemeente

Mango Tango Skate Event

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 23 maart wordt in de Tramwerkplaats in Winschoten van 13.00 tot 21.00 uur een skate event georganiseerd door Mango Tango. Een skate event met een achterliggend doel: “we willen graag een skatepark voor en door skaters!”

- advertentie -

Burgerinitiatief
Mango Tango is een groep skaters uit Oldambt die onder andere bijeen komt in het jongerencentrum ’t Spoor in Winschoten. Met de hulp van Kimberley Bond, Buurtwerker van Sociaal Werk Oldambt, hebben ze een aanvraag voor een burgerinitiatief ingediend om het skate event op 23 maart te organiseren. Het initiatief werd goedgekeurd. Benieuwd naar de gezichten achter Mango Tango en hun drijfveren schuiven we aan tafel bij David Witsel, Tom Bos, Merijn Jansse van Noordwijk en Max Pieters.

We een zijn tolerante groep
“Met het skate event willen we de mensen kennis laten maken met skaters en skaten. We willen laten zien dat we een tolerante groep zijn waar iedereen welkom is. Mensen zien ons vaak skaten bij de Klinker, door de Langestraat of ze zien ons trucjes doen op het Israëlplein. En dat vindt niet iedereen leuk. Mensen vragen vaak of we op een andere plek kunnen gaan skaten”, vertelt David.

Skatepark
“Maar dit is nu net het probleem. Er zijn niet veel plekken in Oldambt waar we fijn kunnen skaten. We hebben een plek in Winschoten Zuid en in Westerlee, maar deze zijn niet door en met skaters tot stand gekomen. In Winschoten Zuid is het park verouderd en voldoet het niet aan de huidige skate-eisen. Hier ligt ook vaak rommel op de grond, zoals glasscherven en de ondergrond is ongelijk. Dit bevordert het skaten niet en is bovendien gevaarlijk”, zegt Bryan.

Van en door skaters
“We willen graag een eigen plek, zodat we niet steeds worden weggestuurd. Een plek van en door skaters, die wij zelf mede vorm geven. Het zou geweldig zijn als we op een centrale plek in Winschoten een nieuw skatepark kunnen realiseren. Een plek voor skaters, inliners, voor ‘alles dat rolt’! Het skate event op 23 maart moet hieraan bijdragen. Door dit event te organiseren hopen we op meer bekendheid en positiviteit”, vult Tom aan. Mango Tango wil na het skate event actief subsidies bij verschillende instanties aanvragen voor de realisatie van een nieuwe skatepark.

Skate event
Het skate event Mango Tango denkt aan iedereen. Jongeren die kennis willen maken met skaten, kunnen een workshop volgen. Hiervoor komt een gespecialiseerd bedrijf naar de Tramwerkplaats met skateboards en bescherming. De ervaren skaters kunnen met één of meerdere wedstrijden meedoen. Zoals wie skate de mooiste lijn (reeks van trucjes achter elkaar), hip chunk, game of skate en best trick maakt. De toeschouwers kunnen genieten van een mooie sport! Een sport die tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo een nieuwe sport is en waar Nederland onder bondscoach Sjoerd Vlemmings aan gaat deelnemen.

Waarom skaten?
“Van skaten krijg je doorzettingsvermogen, je leert jezelf en je lichaamsgrenzen goed kennen. Elke keer als je weer een beetje beter wordt, voelt dat als een geslaagde missie. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen”, vertelt Max enthousiast. “We doen het ook samen, we helpen elkaar als groep en respecteren elkaar. Daarnaast is natuurlijk vooral leuk om te doen!” Meer informatie via Facebook onder Mango_Tango.

Subsidieregeling burgerinitiatieven
In Oldambt kan iedereen bijdragen aan een leefbaar Oldambt. Als je een mooi initiatief hebt of wilt organiseren is daar financiële ondersteuning voor mogelijk: een subsidie burgerinitiatief. Denk aan verschillende ideeën en initiatieven zoals het opzetten van een buurtmoestuin, tot het organiseren van een festival. Kijk voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.gemeente-oldambt.nl/subsidieregeling-burgerinitiatieven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button