Algemeen

Wellnesscentrum Fontana krijgt nieuwe eigenaar en directie

Bad Nieuweschans – Wellnesscentrum Fontana Resort Bad Nieuweschans krijgt zowel een nieuwe eigenaar als een nieuwe directie. Directeur en aandeelhouder Jos Keizer heeft besloten om na 30 jaren het stokje over te dragen. Zijn medeaandeelhouders (w.o. de sinds 1992 betrokken Henk Koop) zijn hem hierin gevolgd.

- advertentie - 

De nieuwe eigenaar en exploitant is Quality Wellness Resorts (QWR). QWR (van de familie Dolman) is wellicht beter bekend onder de naam Thermen Bussloo & Hotel. Tevens vallen Thermen Soesterberg en Thermen Berendonck bij Wijchen (open mei 2019) in deze groep.

De tot nu toe 2e man van Fontana, Pieter Spruyt, blijft aan als General Manager, terwijl Jos Keizer nog enige tijd als adviseur verbonden blijft om o.a. de overdracht te begeleiden. Jos Keizer: “Er zijn in het afgelopen jaar enkele redenen van persoonlijke en zakelijke aard bij elkaar gekomen waardoor ik heb besloten om na 30 intensieve jaren te stoppen als directeur/bestuurder en mijn aandelen te verkopen. De overige aandeelhouders hebben mij daarin gevolgd.”

(Lees verder onder de foto) Jos Keizer

“De wellness branche is een nieuwe fase ingegaan o.a. gericht op verdergaande professionalisering. Consolidatie is daarvan één van de verschijningsvormen. QWR bezet de hoogste posities in de eredivisie van de wellnessmarkt. Met deze overnamepartner garanderen we het best een goede toekomst voor ons bedrijf, medewerkers en gasten. Daarbij geven we het bedrijf door in financieel tiptop conditie”. aldus Keizer.

Fontana heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten en staat er qua bezoekersaantallen en bezettingsgraad (hotel) goed voor. Desondanks heeft QWR stevige investeringsplannen voor haar nieuwste aanwinst. Algemeen Directeur van QWR Fabian Dolman: “Fontana heeft een unieke positie in de wellnessmarkt met o.a. de thermale baden en een groeiend aantal Duitse hotelgasten. We zijn er trots op dat dit bedrijf en haar medewerkers onderdeel gaan uitmaken van onze groep. Ook strategisch gezien is deze overname van belang. We hebben nu nog meer schaalvoordelen en landelijke dekking. We hebben overigens al vele plannen voor extra investeringen in de locatie Bad Nieuweschans.”

Bij Fontana zijn in totaal 170 mensen werkzaam. In de huidige 2 vestigingen van QWR (Thermen Bussloo & Hotel en Thermen Soesterberg) werken nu samen zo’n 600 mensen. Voor de vestiging bij Wijchen/Nijmegen (Thermen Beerendonck, opening medio 2019) komen daar nog eens 230 medewerkers bij. Ook voor Fontana Resort Bad Nieuweschans wordt verwacht dat er in de toekomst meer medewerkers nodig zijn, dit i.v.m. de uitbreidingsplannen.

Bron: BNSnieuws.nl

 

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button