Algemeen

INTERVIEW: Fontana Bad Nieuweschans krijgt ‘Nordic’ als thema

- advertentie -

Bad Nieuweschans- ‘Wat gaat er allemaal veranderen?’ Dat is voor de vele medewerkers en gasten van Fontana Resort een grote vraag, nu bekend is geworden dat het Schansker kuuroord overgaat naar Quality Wellness Resorts van de familie Dolman, bekend onder andere van Thermen Bussloo en Soesterberg en binnenkort ook Beerendonck.

- advertentie -

Deze vrijdag hebben medewerkers uitleg gekregen middels een rondleiding van de nieuwe directie Hans en Fabian Dolman en op vragen antwoord gekregen. Voor hun baan hoeven ze niet te vrezen; er zullen zelfs in de komende vijf jaar een groot aantal banen bijkomen.

Kenmerkend
Fabian Dolman: “Wij hebben voor de naam Thermen Bad Nieuweschans gekozen omdat Bad Nieuweschans een heel sterke naam is en het past bovendien ook nog eens heel mooi in onze huisstijl namelijk de letters TB, begonnen met Thermen Bussloo en dus nu ook Thermen Bad Nieuweschans. Dit is één huisstijl kenmerkend voor wie wij zijn. Wij zijn blij dat Jos Keizer voor ons gekozen heeft, terwijl er ook nog meerdere gegadigden waren. Waarom deze overname tot stand is gekomen, is dat de aandeelhouders niet meer wilden investeren in het resort en dat is beslist nodig om het toekomstbestendig te houden. Onze intentie is om dit kuurcentrum ook voor de komende 25 jaar stabiel te houden, met de nodige uitbreidingen en aanpassingen. Dit jaar zullen inwoners en gasten nog niet zoveel merken van de overname. Begin volgend jaar gaan de veranderingen doorgevoerd worden met onder andere een compleet nieuw hotel met 85 kamer. ”

Thema: Nordic
Dolman vervolgt: “QWR is heel goed in het thematiseren van de resorts, Bussloo staat voor alle werelddelen van de wereld, Soesterberg staat voor Natuurlijk genieten en Beerendonck wat per 1 mei opengaat, wordt een Duizend en één nacht resort. In Bad Nieuweschans willen wij het thema ‘Nordic’ gaan voeren om het Noorse, Scandinavische leven in het resort te interpreteren. Ook de entree gaat compleet veranderen en zal met vooral met hout het aanzicht gaan bepalen. Wat Fontana Resort heel specifiek maakt is de natuurlijke bron, die in geen van onze andere thermen aanwezig is en daarom voor ons een enorme uitdaging is om ook het thema Nordic hierin te verwerken.”

Veranderingen
“Wat mensen als eerste zullen zien in de veranderingen is de voorgevel, de entree, een nieuw saunaplein en in 2021 de aanpak van het hotel, dat is de koers zoals wij die zien. De huidige 75 hotelkamers zullen wij gaan omturnen naar 35 nieuwe volwaardige stijlvolle kamers en dat gaat in totaliteit resulteren naar 110 luxueuze 4 sterren kamers. Wij hopen naar 275.000 gasten per jaar door te kunnen groeien een bedrijf waar Bad Nieuweschans trots op kan zijn, zoals dat nu ook al het geval is.” aldus Dolman.

Tekst: Frans Stegeman/ BNSnieuws.nl
Foto: Fontana Resort

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button