Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Vrijwilligers werken zich in het zweet tijdens NL doet in Oostwold

- advertentie -

OostwoldAan de rand van het Oldambtmeer staat streekboerderij De Zelfmakerij. Een unieke locatie midden in de Graanrepubliek. Op deze prachtige locatie wordt sinds 2016 dagbesteding aan diverse doelgroepen geboden. De dagbesteding vormt de basis, waarmee de andere drie pijlers worden gerund: de boerderijwinkel (vol Groningse streekproducten), de theeschenkerij en bedrijfsuitjes. Waar veel voorzieningen wegtrekken uit een dorp, brengt De Zelfmakerij juist voorzieningen terug. Waardoor de leefbaarheid van de streek toeneemt. Ook tijdens NL doet hebben vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding  zich in het zweet gewerkt voor weer een stukje extra leefbaarheid van het dorp en de streek.

- advertentie -

Koffie, thee en een goede daad en een nog beter gevoel
Om bezoekers en toeristen van het gebied nog wat extra’s te bieden hebben cliënten van de dagbesteding en vrijwilligers tijdens NL doet een kiwipergola gebouwd. Zodat bezoekers kunnen lopen van het erf naar het meer en boottoeristen vanaf het meer naar erf kunnen van de streekboerderij. Voor bijvoorbeeld een kop thee of een rondleiding.

NL doet is de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, die mensen moet stimuleren om zich vaker belangeloos voor een ander in te zetten. Een dagje heerlijk werken in werken in de buitenlucht levert niet alleen gratis koffie en thee op, maar nog belangrijker een enorm goed gevoel. Dit jaar hebben 4 werknemers van de NAM, samen met de cliënten zich in het zweet gewerkt.  Samen hebben zij gaten gegraven in de zware klei en de zware palen in de grond gezet en omhoog gehesen. En op het laatste de vier kiwistruiken tegen de pergola aan gepland. Het resultaat mag er zijn.

(Lees verder onder de foto)

Henk Loer, begeleider dagbesteding De Zelfmakerij, “Je waardevol voelen is een belangrijk speerpunt van De Zelfmakerij. Iedereen wil waardevol zijn en een volwaardige plaats hebben in de samenleving. Wij vinden dat het hebben van werk daarbij een belangrijke rol speelt. Werk wat zingeving geeft. Zelf iets maken en zelf iets creëren. Tijdens NL doet kunnen ook andere mensen ervaren hoe het voelt om van waarde te zijn, om weer echt iets te maken, met je handen in de aarde te zitten en fysiek bezig te zijn. Juist mensen die op kantoor werken vinden dit prettig om te ervaren. Super fijn dat de werknemers van Shell ons geholpen hebben tijdens NL doet. Samen hebben we ons een dag in het zweet gewerkt om te bouwen aan de leefbaarheid van een dorp, maar ook aan een goed gevoel voor onszelf.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button