AlgemeenKort nieuwsOp stap

Voorjaarsmarkt in Het Park in Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – De Vereniging Park van Pomona is een bewonersinitiatief waarin inwoners van Het Park in Blauwestad gezamenlijk een boomgaard van 1,5 hectare beheren. Naast het werk in de gaard  geven we ook informatie over beheer en onderhoud van fruitbomen. In oktober 2018 hadden we onze eerste Oogstmarkt en op 6 april willen we dat een vervolg geven met de Voorjaarsmarkt. Beide markten moeten een jaarlijks terugkerend evenement worden.

- advertentie -

De Voorjaarsmarkt staat in het teken van het nieuwe tuinseizoen. Een nieuw jaar in een boomgaard begint met het snoeien van de fruitbomen, om een goede oogst te bevorderen. Dit moet gebeuren voor de bomen weer in blad staan. Een deel van het snoeihout is geschikt om te enten op een nieuwe onderstam. Het is de manier om aan nieuwe fruitbomen te komen en bijzondere fruitrassen te behouden. Deze werkzaamheden staan centraal tijdens onze Voorjaarsmarkt. De Vrienden van het Oude Fruit geven demonstraties snoeien en enten van fruitbomen.

Wilt u leren hoe u uw fruitbomen kunt snoeien meldt u dan aan voor een van de demonstraties via info@parkvanpomona.nl. De demonstratie wordt 3x gegeven; om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Daarnaast zullen enten van bijzondere oude fruitrassen op bestelling ter plaatse worden gemaakt.

Rond de schuur staat een markt met planten, bomen, tuininrichting, streekproducten en kunst. Het adres van de schuur is Elfenbank 37A in Blauwestad. De markt duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.parkvanpomona.nl

Foto: Ingezonden

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button