Algemeen

Schoorsteen van De Toekomst in Scheemda rookt weer

- advertentie -

Scheemda – De schoorsteen van de voormalige strokartonfabriek De Toekomst bij Scheemda rookt voor het eerst in jaren weer. Gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk en Henk Staghouwer staken samen het vuur aan. De voormalige strokartonfabriek uit 1908 wordt een openbaar park dat gebruikt kan worden voor recreatie en culturele activiteiten. De provincie draagt met een subsidie van 450.000 euro bij aan het voortbestaan van De Toekomst.

- advertentie -

Herstel en herinrichting
Met de subsidie van de provincie wordt het terrein rond de oude fabriek opnieuw ingericht en worden de monumentale gebouwen hersteld. De oude waterwegen en kademuren worden teruggebracht, de plek waar de oude fabriek De Toekomst I heeft gestaan wordt weer zichtbaar gemaakt en de oude kalkloods wordt aangepakt. Ook is een deel van de subsidie bedoeld om bestaande fietspaden met elkaar te verbinden. Medewerkers van de gemeente Oldambt ondersteunen bij het uitwerken en uitvoeren van de plannen.

Cultureel erfgoed
De plannen voor De Toekomst passen goed bij het beleid van de provincie om cultureel erfgoed te behouden en te blijven gebruiken. Daarnaast zijn er mogelijkheden om De Toekomst duurzamer te maken. Bovendien zorgen de plannen voor extra werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden, onder andere met werk- en leertrajecten. De subsidie zorgt niet alleen voor herstel van het monument maar ook voor het gebied eromheen. Door oude landschappelijke elementen terug te brengen en een fietsverbinding naar Blauwestad aan te leggen kunnen meer mensen De Toekomst bezoeken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button