AlgemeenCultuurKort nieuws

Bert Hadders en Joost Dijkema in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 19 april komen Bert Hadders en Joost Dijkema naar Winschoten met hun voorstelling ‘Kokeleko’. De noordelingen zijn regelmatig te zien en te horen op RTV Noord. Een hoop verhalen en liedjes over de Drents-Groningse veenkolonies, begeleid op gitaar, zorgen voor een leuke en gezellige avond in De Klinker.

- advertentie -

Bert Hadders is een bekende streektaalmuzikant en samen met de Drents/Groningse gitarist Joost Dijkema, bouwt hij aan een fictief Veenkoloniaal dorp van liedjes in Kokeleko. Het is een nieuw programma waarbij de personages uit de liedjes samenkomen in het dorp.

Bert nam gitaarles bij Joost Dijkema om zijn gitaarspel naar een hoger plan te brengen. Samen vormen zij nu een succesvol duo. Het blad ‘Lust for Life’ gaf de gelijknamige CD van de heren maar liefst 4 sterren en schreef “De Groningseliedjessmid heeft op dit album in de persoon van Joost Dijkema trouwens een ijzersterke troef in handen. Een talent van de eerste orde, die met zijn finger picking gitaarstijl de hoogtijdagen van Leo Kottke, John Fahey en Peter Lang doet herleven. Met zijn vingervlugge getokkel geeft hij elk liedje op dit album vleugels.” Een prachtige en veelbelovende recensie welke een voorbode is voor de theatershow.

Hadders was de afgelopen tien jaar voorman van de Nozems, waarmee hij vele hits scoorde in het noorden. De afgelopen jaren schreef hij liedjes voor het RTV Noord-programma De Centrale. Luisteraars gaven daarbij een zwengel aan het Rad van Kokeleko en over het onderwerp waarbij het pijltje stopte, schreef Bert dan een liedje. Veel songs gaan over de historie van de Veenkolonies en het noorden in het algemeen. Deze staan dan ook centraal in het programma ‘Kokeleko’. Natuurlijk komen er ook hits voorbij uit de Nozems-tijd.

De heren zijn op vrijdag 19 april om 20.15 uur te zien in Theater De Klinker in Winschoten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa of via www.indeklinker.nl.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button