AlgemeenCultuur

Celine en Noor winnen prijs voor hun profielwerkstuk

- advertentie -

Winschoten – Vrijdag 29 maart hebben Celine Kremer en Noor te Velde, leerlingen van het Dollard College, de tweede prijs behaald voor het beste profielwerkstuk op het gebied van Cultuur en Maatschappij.

- advertentie -

De jury van de Marie Lokeprijs, een initiatief van het Alfasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen, sprak van een “geweldig interessant profielwerkstuk.” “Het plezier spat van dit onderzoek af”, aldus de jury. “Het onderzoek is een prachtig voorbeeld van hoe onderzoek binnen het Nederlands en de Klassieke Talen bij elkaar komen.”

In hun onderzoek hebben Celine en Noor gekeken naar vier Nederlandse vertalingen van het mythologische verhaal van Daphne en Apollo, geschreven door de Latijnse dichter Ovidius. Ze hebben op een systematische en originele manier onderzocht hoe de vertalingen in de loop van vele eeuwen zijn omgegaan met de vele stijlfiguren en het metrum van de Latijnse brontekst. Tenslotte hebben ze zelf hun eigen vertaling gemaakt. “Indrukwekkend”, aldus het juryrapport.

Voor de officiële uitreiking mochten alle genomineerden hun onderzoek in de vorm van een stand aan het publiek presenteren Aan het eind van de dag wisten Celine en Noor ook nog de publieksprijs in de wacht te slepen. Celine en Noor zitten in 6 vwo van het Dollard College, vestiging Hommesplein te Winschoten. “Een knappe prestatie. Ik ben ontzettend trots op onze leerlingen,” vertelde een glunderende docent Jelle Bouma. “Celine en Noor, gefeliciteerd!”

Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button