Algemeen

Scheemder huisarts Snoep neemt afscheid

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen vrijdag, 29 maart, heeft de Scheemder huisarts Snoep na ruim dertig jaar afscheid genomen. Met een receptie in de Esborg in Scheemda luidde de huisarts zijn pensioen in. Herinneringen werden opgehaald en er werd teruggeblikt op de lange carrière van Snoep als huisarts.

- advertentie -

Dat Snoep nu met pensioen gaat, betekent echter niet dat de huisarts stil zal gaan zitten. Hij zal zijn vrije tijd gaan gebruiken om te reizen en te fietsen. Ook gaat Snoep als vrijwilliger aan de slag op het Griekse eiland Lesbos.

De lange carrière van Snoep begon in 1977, toen hij afstudeerde als arts in Leiden. Na negen jaar als arts in Zuid-Afrika te hebben gewerkt, kwam hij in de jaren tachtig in Scheemda terecht.

Snoep en zijn vrouw kregen tijdens de afscheidsreceptie namens alle patiënten symbolisch een schilderij van schilder Geert Schreuder uit Onstwedde aangeboden. Er was een bedrag van maar liefst €5717 ingezameld voor het afscheidscadeau. Van dit bedrag mogen Snoep en zijn vrouw een schilderij met Gronings landschap van Schreuder uitzoeken. De rest van het bedrag is bestemd voor het Liliane Fonds.

De pensionering van Snoep als huisarts betekent niet dat de praktijk in Scheemda gesloten zal worden. Dokter Remy Schaafsma, de compagnon van Snoep, zal de praktijk voortzetten.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button