AlgemeenGemeente

Cora-Yfke opent eerste Arbeidsmarkt Noord in LocLoods 1877 Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Een gemeenschappelijke onderwijs en arbeidsmarkt, is woensdagmiddag in de LocLoods 1877/Graanrepubliek te Bad Nieuweschans ook daadwerkelijk in een markt tot uiting gebracht. Een grensoverschrijdend koepelproject van Arbeidsmarkt No(o)rd waar meer dan 225 werkgevers, organisaties, overheden en scholen in het noorden van Nederland en Duitsland samenwerken om één grenzeloze onderwijs- en arbeidsmarktregio te creëren.

- advertentie -

De markt in Bad Nieuweschans liet zien hoeveel partijen participeren in het project en je kon middels een ‘boodschappenlijst’ opschrijven wat voor jou als ondernemer, student van belang is om een eerste stap te zetten. Ook gaf deze presentatie een beeld van terugblikken en vooruitkijken.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema liet in haar openingsspeech weten dat ook voor Oldambt de samenwerking op vele fronten van groot belang is. “De gemeente Oldambt is een actieve grensgemeente en partner van Arbeidsmarkt Nord en dat partnerschap koesteren wij ook en dat blijven wij ook doen om onze regio goed op de kaart te zetten. Het is belangrijk dat wij onze landsgrens niet zien als een belemmering, maar om de goede samenwerking die er al is verder te versterken en uit te bouwen. Er is het afgelopen jaar veel bereikt. Het is belangrijk om mogelijkheden en perspectieven te bieden en kansen te creëren op het gebied van werkgelegenheid, scholing en stageplekken voor scholieren en studenten aan beiden kanten van de grens. Door binnen het koepelproject is één regio op te trekken zijn wij veel beter in staat om te reageren en te anticiperen op kansen en economische ontwikkelingen in onze grensregio. En de grens moet daarbij geen belemmering zijn, want als beide landen daar aan blijven werken dan blijft onze regio aantrekkelijk om je als ondernemer te vestigen en om er te blijven wonen en werken en blijft kennis behouden”, aldus burgemeester Sikkema.

De EDR (Eems Dollard Regio) met een groot kantoor in Bad Nieuweschans is een belangrijk informatiepunt om werknemers, werkzoekenden en studenten bij elkaar te brengen en is vaak het eerste aanspreekpunt voor tal van mensen die advies vragen wanneer zij een stap willen zetten richting het buurland.

Foto’s: BNSnieuws.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button