AlgemeenKort nieuwsWeerbericht

Overwegend droog weekend met zonneschijn

- advertentie -

De Bilt – Na een week met regelmatig buien en minder zachte temperaturen, belooft het lekker lenteweer te worden. In het weekend kan de paraplu opgeborgen blijven, want het blijft overwegend droog. Het wordt zacht met 15 tot lokaal misschien wel 20 graden. Zondag wordt het de mooiste dag met de meeste ruimte voor de zon.

- advertentie -

Het weekend maakt een bewolkte start met morgenochtend veel wolkenvelden en lokaal een spatje motregen. Daarna blijft het droog en gedurende de dag komt er meer ruimte voor de zon. Vooral in het noordoosten zijn er zonnige perioden. In het noordoosten kan de temperatuur oplopen tot 19 graden. In de rest van het land wordt het 15-18 graden, wat erg zacht is voor deze tijd van het jaar. Normaal wordt het 11-13 graden. Aan de kust en delen van Noord-Holland is het iets frisser met 13-14 graden. Er staat een matige oosten- tot noordoostenwind.

Zondag is het de lekkerste dag van het weekend met veel ruimte voor de zon. Vooral in het noorden kan de zon veel schijnen. Het wordt nog iets warmer met op grote schaal 17-19 graden. In Brabant, op de Veluwe en in het oosten kan het plaatselijk 20 graden worden. Op de Wadden is het 14-16 graden. Het is heerlijk weer om erop uit te gaan, want er staat slechts een matige oosten- tot noordoostenwind. De kans dat in het zuiden een enkele bui ontstaat is erg klein.

Neem je zonnebrandcrème mee
De zonkracht komt dit weekend uit op 3 of 4 en daarmee kan de huid al binnen een half uur rood verkleuren. Zeker in het voorjaar kun je snel verbranden, de huid is namelijk nog niet gewend aan de krachtiger wordende zonnestraling.

Zeer zacht lenteweer van korte duur
Het zeer zachte lenteweer lijkt niet lang aan te houden. Maandag is het nog behoorlijk zacht met 14-18 graden, maar de dagen daarna wordt het koeler met halverwege de week 8-12 graden. Pas in de loop van de week wordt het opnieuw iets zachter. Komende week is er een mix van wolken en zon met zo nu en dan een beetje regen.

Foto: Trijntje Timmer/OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button