AlgemeenKort nieuwsPolitiek

Reactie D66 Oldambt op bedreigingen ondernemers

- advertentie -

Oldambt – De Gemeenteraadsfractie van D66 Oldambt heeft met afschuw kennisgenomen van de recente bedreigingen van ondernemers die betrokken zijn bij de bouw van windmolens in Oost Groningen. D66 neemt nadrukkelijk afstand van de wijze waarop ondernemers onder druk worden gezet om niet mee te werken aan het tot stand komen van windmolenparken en dergelijke in en om de Gemeente Oldambt. Ondernemers die nota bene zelf uit de regio komen, en goed zijn voor broodnodige werkgelegenheid in dit gebied.

- advertentie -

Fokke Fennema, Fractievoorzitter D66 Oldambt: “Bedreigen is volstrekt ontoelaatbaar, en laf gedrag. Eigen richting mag nooit bepalen wie wat waar bouwt of aan bouw meewerkt. Er is volgens velen van alles mis gegaan in het traject om te komen tot de bouw van windmolens bijvoorbeeld in het gebied rond Meeden, maar dat rechtvaardigt niet een misdadige wijze van het proberen te verhinderen dat die bouw doorgaat. Er staan andere democratische middelen en onpartijdige rechtspraak ten dienste van de bezwaarmakers. Zo is het in onze rechtstaat geregeld, en aan de handhaving daarvan moet in een ieders belang vastgehouden worden.

Wel is op een pijnlijke manier duidelijk geworden dat de besluitvorming om te komen tot de bouw van windmolens in deze regio niet op een juiste wijze is tot stand gekomen; er is te weinig geluisterd, en teveel van bovenaf doorgedramd. Dat zullen de overheid en de politiek zich nadrukkelijk moeten aantrekken. Maar bedreigingen zijn ontoelaatbaar en geweld is volstrekt uit den boze, hoezeer je ook meent dat jou onrecht wordt aangedaan en je jouw gelijk niet krijgt.”

Foto: D66

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button