AlgemeenSport

Jens Jagt van Judoschool TRJ Oost-Groningen wint brons op het NK-15 in Leek

Winschoten – Op zaterdag 6 april werd er in sportcentrum Leek het NK- 15 judo gehouden. 7 judoka’s van Judoschool Tan-Ren-Jutsu Oost-Groningen/Drenthe hadden zich gekwalificeerd voor dit Kampioenschap.

In het ochtendblok kwamen Heleen Pool, Eva Hangyi, Reshum Sagel, Mick Koster en Rick Brust de mat op. Mick, Rick en Reshum wisten ondanks goed judo geen wedstrijd te winnen, maar zijn een geweldige ervaring rijker. Eva was haar eerste wedstrijd vrijgeloot, won haar 2e met Ippon verloor haar 3e wedstrijd. Kwam sterk terug en won haar 4e wedstrijd met Ippon en verloor helaas haar 5e wedstrijd wat haar toch een7e plaats opleverde. Heleen won 3 wedstrijden en verloor er 2 waardoor ze een 9e plaats behaalde. Volgend jaar mogen ze het weer proberen in de -15jaar.

In het middagblok kwamen Jens Jagt en Celeste Ebbinge in actie. Beiden zijn laatstejaars   -15jaar. Celeste wist wedstrijden te winnen, maar net niet genoeg voor de top 10. Jens Jagt won zijn eerste twee wedstrijden overtuigend met Ippon. Verloor zijn 3e wedstrijd. Kwam sterk terug en won de volgende 2 waardoor hij zich op kon maken voor de bronzen finale. Deze won hij en mag zich 3e van Nederland noemen. Een geweldige prestatie.

Coaches Ronnie Grave en Rik Fissering zijn trots op de behaalde resultaten.