Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Politie deelt vanuit touringcar bijna 200 bekeuringen uit

- advertentie -

Noord Nederland – De afgelopen twee dagen heeft de politie met name op de A- en N-wegen in Friesland, Groningen en Drenthe, gecontroleerd op afleiding in het verkeer waaronder het vasthouden van een mobiele telefoon.

- advertentie -

Vanuit een touringcar werden de meeste overtredingen waargenomen, waarna de overtreders staande zijn gehouden door volgvoertuigen. In totaal werden er over 2 dagen 193 bekeuringen uitgeschreven. Er is 128x bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon.

“Ondanks dit wederom trieste resultaat viel het deze keer op dat er nog maar weinig vrachtwagenchauffeurs bekeurd zijn. De meeste keren betrof het automobilisten. Er werd 23x bekeurd voor grovere snelheidsoverschrijdingen waarbij er 2x een rijbewijs ingevorderd werd.” aldus de politie.

Verder werd er bekeurd voor onder ander het inhaalverbod voor vrachtwagens, onnodig links rijden, rechts inhalen en vluchtstrook rijden. Ook werd van een automobilist een bloedproef afgenomen omdat deze achter het stuur een joint rookte.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button