Algemeen

Verkeerde gemeente leidt tot vrijspraak voor 36-jarige Beertster

- advertentie -

Beerta – Een geografische fout zorgt ervoor dat de rechtbank een 36-jarige vrouw uit Beerta vrijgesproken heeft. Ze werd verdacht van onder andere een poging tot doodslag en hoorde gisteren 1,5 jaar cel eisen. Aldus RtvNoord.

- advertentie -

Verkeerde gemeente
Het OM meldde dat de vrouw in Beerta gemeente Groningen woont, terwijl het gemeente Oldambt moet zijn. Advocaat Mark van Diest greep deze fout aan om voor vrijspraak te pleiten. ‘Sinds wanneer ligt Beerta in de gemeente Groningen?’

‘Mocht de rechtbank alles, ondank de geografische fout, toch bewezen vinden, dan verzoek ik u een straf op te leggen gelijk aan de duur van de voorlopige hechtenis, met daarbij behandelingsvoorwaarden’, betoogt Van Diest.

Ruzie
De vrouw woont in een speciale woonvorm in Beerta. In november kreeg ze ruzie met twee medebewoners, waarbij de vrouw riep dat ze hen zou vermoorden. Ze pakte een keukenmes uit de la en probeerde het tweetal in de borst te steken. Een derde bewoner probeerde dit te voorkomen. Vanwege de problemen van de vrouw, vindt Van Diest dat haar uitbarsting in perspectief geplaatst moet worden.

Lees verder bij RtvNoord.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button