AlgemeenOp stapVideo

Oldambt viert de Koningsspelen in centrum Winschoten (video)

- advertentie -

Winschoten – Zo’n 10 scholen deden vrijdagochtend mee aan de Koningsspelen in het Centrum van Winschoten. Op het Marktplein en op de parkeerplaats naast de HEMA waren zo’n 1200 kinderen fanatiek aan het sporten.

- advertentie -

Na een openingswoordje van de organisatie en wethouder Laura Broekhuizen gingen de kinderen dansen op het Koningslied van 2019: Kinderen voor Kinderen – Pasapas.

Divers aanbod
Voor elke doelgroep waren er diverse activiteiten uitgezet, waarbij het spelen voorop stond. Het aanbod was onder andere uit blikgooien, hockey en mandarijnenrace, maar ook een stormbaan was uiteraard niet te ontbreken.

Landelijk
Naast deze 10 scholen werd er in Oldambt ook op andere basisscholen de Koningsspelen georganiseerd. Koning Willem-Alexander gaf vrijdagochtend in Lemmer het startsein voor de zevende editie van de Koningsspelen. Aan de Koningsspelen, dit jaar met het thema ‘water drinken’, doen landelijk 6000 basisscholen mee.

Groot draagvlak
De organisatie en uitvoering van het evenement was in handen van Huis voor de Sport Groningen, met behulp van studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen en ouders. Daarnaast verleenden meerdere partijen hun medewerking aan de spelen, zoals Rainbow Events, horeca, RA-sounds, EHBO Winschoten en de buitendienst van de gemeente.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button