AlgemeenCultuurGemeente

Tank vol verhalen op Klinkerplein Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De gemeente Oldambt is dit jaar gastgemeente van de Stichting Vier 5 mei in de provincie Groningen. De stichting organiseert de viering van de vrijheid in de provincie.

- advertentie -

In het kader hiervan brengt De Verhalen van Groningen de mobiele installatie Thanks naar Winschoten waarmee de bevrijders van onze provincie worden geëerd. Bezoekers van Winschoten kunnen de bevrijding op indringende wijze beleven. In de drie lopen van de opvallende tank van mat plexiglas van 7×3 meter zijn drie verschillende films te zien: de bevrijding van de stad, de bevrijding van de provincie en daarnaast specifiek een film over de bevrijding van het Oldambt. Een echte ode aan de bevrijders!

Thanks is gerealiseerd in samenwerking met Rabonk, RHC Groninger Archieven, Gronings Audio Visueel Archief en G2K × PIT. En is te zien van 27 april tot en met 7 mei te zien op het Klinkerplein in Winschoten.

Expositie OVCG
Ook is er een gelegenheid tot een bezoek aan de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in het Oldambt van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG). Daarbij ligt de nadruk op de Joodse geschiedenis. Drie korte filmportretten over de oorlog in het Oldambt, die filmmaakster Liefke Knol maakte in opdracht van het OVCG, zijn onderdeel van de tentoonstelling die tot en met 8 mei is te zien.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button