AlgemeenNieuwsoverzicht

25 Jaar Radio Winschoten; De Radio Winschoten Gadgets en bijzondere beelden

Winschoten – De vorige week gaven we al aan dat er bij Radio Winschoten een chronisch gebrek aan liquide middelen was. We prezen ons dan ook gelukkig dat de Winschoter handelaar in relatiegeschenken Koert Hensema ons regelmatig een helpende hand toe stak.

- advertentie - 

Twee voorbeelden daarvan laten we vandaag zien. In de eerste plaats de Radio Winschoten mok die inmiddels een tamelijk gewild relikwie is. Wie heeft er in die tijd geen koffie uit gedronken. Radio Winschoten vulde de mok met een leuke bloemetje en zo werd de mok een zeer herkenbaar relatiegeschenk. Zelf ben ik nog in het bezit van een dergelijk exemplaar die dienst doet als pennenbak.

(Lees verder onder de foto) Radio Winschoten mok

Daarnaast stelde Koert Hensema ook nog een ander bijzonder relatiegeschenk beschikbaar, namelijk het Radio Winschoten Sport Lokaal Sportkwis T-shirt, dat in de bijgevoegde krantenartikelen geshowd wordt door Anouk Middel en Fokko Pettinga. Dat shirt was te winnen door in het sportprogramma een bijzondere sportvraag goed te beantwoorden. Deze outfit bleek in die jaren voor veel luisteraars een favoriet kledingstuk te zijn.

Lees verder onder de foto) Anouk en Fokko met shirt

Diezelfde Fokko Pettinga hebben we destijds op de gevoelige plaat vastgelegd in de zogenaamde “Driesmobiel”. Dit vehikel dat als twee druppels water lijkt op de wereldberoemde pausmobiel, werd op verzoek van de voetbalvereniging Westerlee destijds ontwikkeld en gebouwd door de Winschoter Glashandel. Men was bij de vereniging ernstig bezorgd over Dries Eefting, omdat deze –als vaste Westerlee verslaggever- in weer en wind op het Koeperland de thuisbasis van Westerlee, verslag moet doen. Toen Dries voor zijn werk naar het zuiden verhuisde “erfde” Fokko deze zeer bijzondere verslaggeverslokatie.

(Lees verder onder de foto) Fokko in Driesmobiel

Tot slot in deze aflevering een foto van de redactie van het religieuze programma van Radio Winschoten, dat decennia lang op de zondagmorgen te beluisteren was. De naam van die redactie was Kerk in beweging. Gert van der Laan verzorgde destijds de jingles voor dat programma en verzon ook de slogan, Kerk in beweging een “geloof-aardig programma.” Een geweldige woordspeling.

(lees verder onder de foto)  Kerk in beweging


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button