Algemeen

Bloemetje van de Week voor Rammelbakteam ‘De Broezers’

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van onze regio genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze zaterdag brachten we een boeket naar Jurgen Schaaphok en HJ Aeilkema in Winschoten. Ze werden genomineerd door Silvia Aeilkema.

Ze schreef: “Ik nomineer Team de Broezers. Dat zijn Jurgen en HJ! Ze doen binnenkort mee met de Rammelbakkenreis.”

“Samen reizen ze in een Rammelbak in zeven dagen door zeven landen. Hiermee willen ze geld inzamelen voor Stichting KanjerWens, deze stichting maakt een Wensdag mogelijk voor ernstige zieke kinderen.”

“Geweldig als deze zwagers met dit initiatief in het zonnetje (lees bloemetje) worden gezet. Nadat ze allebei afzonderlijk een ongeluk met de linker pols hebben gehad, zijn ze nu dan eindelijk echt met de voorbereidingen begonnen.”

We worden gastvrij ontvangen. De twee dochtertjes Roos en Lieke stellen zich netjes voor, maar gaan dan direct weer naar een konijnenkooi in de hoek van de woonkamer. “Dat konijntje hebben ze net gisteren gekregen,” zegt Silvia.

En ze vertelt over de aanleiding om voor dit goede doel te kiezen. “Bij Lieke in de klas zit een meisje dat wordt behandeld voor leukemie. Zij had een grote wens om naar een concert van ‘Kinderen voor kinderen’ te gaan. De Stichting KanjerWens heeft toen een uitgebreide feestdag voor haar georganiseerd. Inclusief reis met een limousine naar het concert in het AFAS theater in Amsterdam. Lieke en ik mochten mee en ik was enorm onder de indruk van hoe KanjerWens dit allemaal regelde.”

Jurgen en HJ hadden toen net bedacht om eens mee te doen aan een roadtrip door Europa in een oude auto.

Jurgen zegt: “We hadden hier al eens over gehoord. De auto mag niet duurder zijn dan 750,- en niet jonger dan bouwjaar 2000. De route is door de organisatie uitgestippeld: Niet over snelwegen, maar langs slingerende bergpaadjes en mooie uitzichten. En hoe mooi zou het zijn als we door zo’n reis te maken ook nog geld in kunnen zamelen voor een goed doel! En toen kwam deze ervaring met KanjerWens op onze weg.”

De zwagers hebben sponsoren gevonden. Een oude Volvo V70 wordt gereed gemaakt om de lange reis te maken en beplakt met stickers van de sponsors. Maar extra donaties zijn altijd welkom. “We hebben niet een concreet streefbedrag in gedachten. Aan het eind van de reis gooien we de pot open en zien we wat er in zit.”

De auto is nog niet helemaal klaar. HJ zegt: “We hadden wat pech. Ik heb op mijn werk met een decoupeerzaag in mijn pols gezaagd. En Jurgen heeft zijn pols gebroken, daar zat hij ook drie weken mee in het gips. De komende weken gebruiken we om alles gereed te maken voor de reis.”

De mannen vertrekken zondag 5 mei, vanuit Breda. “Met honderd andere teams rijden we dan 3500 kilometer. Zaterdag 11 mei komen we dan aan in Nice.”

Via https://www.facebook.com/debroezers/ houden Jurgen en HJ iedereen op de hoogte van hun avontuur. Op die pagina staat ook een link waarin bezoekers de gelegenheid geboden wordt geld te doneren.

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button