AlgemeenOp stap

Marktplein Winschoten ademt sfeer van Tweede Wereldoorlog (video)

- advertentie -

Winschoten – Op 15 april 1945 werd Winschoten bevrijd, nu bijna 74 jaar later werd er opnieuw ‘gevochten’ op het Marktplein in Winschoten en de vrijheid gevierd. Afgelopen zaterdag stond het Marktplein volledig in het teken van re-enactment en ademt alles de sfeer van de Tweede Wereldoorlog.

- advertentie -

Re-enactment
Op het Marktplein in Winschoten stonden vele originele voertuigen uit de oorlog en werd een tweetal re-enactments gespeeld waarbij de bevrijding van Winschoten gedeeltelijk werd nagespeeld. Tijdens deze zogeheten mock battles vlogen de salvo’s de aanwezige bezoekers om de oren. Dit spektakel werdgespeeld door in totaal 66 re-enactors, verdeeld in een geallieerde groep en een Duitse groep.

Kampement
Na het succes in 2018 werd er dit jaar een onderdeel aan het evenement toegevoegd. In de nieuw aangelegde stadstuin aan de Torenstraat in Winschoten was het kampement van de re-enactors te vinden. Bezoekers konden dit kampement bezoeken, sfeer proeven en waar gewenst vragen stellen.

Foto’s: Frans Stegeman & Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button