AlgemeenOp stap

Oldambtmeer verandert in spectaculair theater

- advertentie -

Blauwestad – Rise of the Blue City is begonnen! Aan én op het Oldambtmeer speelt Peergroup Locatietheater Noord-Nederland in september de grote muzikale voorstelling Rise of the Blue City. De voorbereidingen voor deze spectaculaire productie zijn al een tijdje aan de gang. We werken samen met een heleboel mensen, bedrijven en instellingen uit het Oldambt en vooral met de jeugd! Er zijn al heel veel jongeren aangehaakt en dat is natuurlijk fantastisch. Kortom: het is, wat ons betreft, de hoogste tijd om u daarover in te lichten en uit te nodigen.

- advertentie -

Over de voorstelling
We spelen van dinsdag 3 t/m zaterdag 28 september onze voorstelling. Op de oever verrijst een tribune voor 400 man publiek. De première is gepland op zaterdag 7 september.

Rise of the Blue City vertelt het verhaal van drie boeven die op de vlucht zijn voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk boven in Nederland in een waterrijk gebied met een roemruchte historie. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het landschap daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten…

Op het onstuimige water van het Oldambtmeer, waar eens graan, jenever en achterdocht meester waren, neemt Rise of the Blue City je mee naar een onvoorstelbaar verre toekomst (we tellen het jaar 2386) waar de kloof tussen rijk en arm groter is dan ooit tevoren. In Blauwestad, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, ontmoeten we drie ontsnapte boeven die niet verder maar ook zeker niet terug kunnen. Dus schuilen ze in het grimmigste stukje Nederland op zoek naar een nieuwe plek om te aarden.

Hoe is het om op te groeien in een gebied met een bewogen geschiedenis waar grote ambitieuze veranderingen het landschap domineren?

Meer weten of meedoen?
Wil je meer weten of wil je misschien meedoen met een van de onderdelen van het project? Wil je samen met ons de regio Oldambt op de kaart zetten en denk je daar een bijdrage aan te kunnen leveren? We zijn nog steeds op zoek naar spelers, muzikanten, decorbouwers, horecamedewerkers, parkeerwachters, kostuummakers, enz. Of wil je op een andere manier aanhaken, door bijvoorbeeld flyers via je winkel of netwerk te verspreiden, een materiële of financiële bijdrage te leveren of heb je een creatief of ludiek idee om ook betrokken te zijn? Het project is juist bedoeld om samen de krachten te bundelen en zo een gigantische prestatie te leveren. Samen maken we er wat moois van!

- advertentie -

Kom op woensdag 24 april om 19:30 uur naar de informatieavond in Jeugdcentrum ‘t Spoor in Winschoten. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. De avond is verdeeld in twee onderdelen: eerst krijg je informatie en na de pauze zouden we graag met je gesprek gaan over hoe we samen van dit project een succes kunnen maken! Neem vooral ook je buurman, vriend of familie mee!

- advertentie - 

Ingezonden
Foto: Jan Doornkamp/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button