AlgemeenPolitiek

Motie ‘publicaties terug in de krant’ PvhN Oldambt en CDA Oldambt unaniem aangenomen

Winschoten – Samen met het CDA Oldambt heeft de Partij voor het Noorden Oldambt een motie opgesteld en ingebracht in de gemeenteraadsvergadering van april. Kern van de motie is dat beide partijen de gemeentelijke publicaties naast digitaal ook weer terug in de krant willen.

- advertentie - 

We hebben veel waardering voor het steeds meer aanbieden van allerlei vormen van zogenaamde online dienstverlening. Een persbericht hierover vorige week maakte ons daar deelgenoot van’, aldus Partij voor het Noorden Oldambt fractievoorzitter Jurrie Nieboer. Toch is er een grote groep mensen die niet computervaardig zijn of niet de hele dag de computer afspeuren naar wat er in hun achtertuin gebeurd.

‘Juist deze groep mensen moeten we vanuit het oogpunt van goede dienstverlening ook op papier bedienen’ aldus CDA Oldambt fractievoorzitter Tim van Bostelen.

Voorheen waren er de publicaties in het Streekblad. Deze zijn jaren geleden wegbezuinigd. Het verlenen van de vergunning voor de biomassa centrale bij de Hardenberg en de Watertoren en het door de direct omwonenden missen van deze vergunningaanvraag versterkte voor de partijen de gedachte om toch eens te bezien of we dit niet weer terug kunnen draaien.

Dit kan behalve in het Streekblad misschien ook in de Oldambtster. Volgens ons idee kan dat ook minder uitgebreid dan in het verleden. Het belangrijkste is dat we melding doen van vergunningaanvragen en andere voor onze inwoners ingrijpende zaken. De motie vraagt de wethouder om de mogelijkheden uit te zoeken en de kosten inzichtelijk te maken.

De motie werd in de raad van Oldambt unaniem aangenomen.

Foto: Archief OldambtNu.nl

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button