AlgemeenWeerbericht

Laatste week meivakantie vrij fris en wisselvallig

- advertentie -

Landelijk – Tijdens de meivakantie is het nog niet erg lekker weer geweest om erop uit te trekken. Ook volgende week zit daar weinig verandering in. Na een koud weekend loopt de temperatuur wel iets op, maar 20 graden hoeven we voorlopig nog niet te verwachten. Daarnaast houdt de kans op een bui aan en blijft het wisselend bewolkt.

- advertentie -

Aankomend weekend is het erg koud voor deze tijd van het jaar. Zaterdag wordt het 9-10 graden terwijl het begin mei gemiddeld een graad of 16 is. Er vallen geregeld buien en hierbij kan natte sneeuw of hagel zitten. Ook is een klap onweer niet uitgesloten en kan het stevig waaien. Op Bevrijdingsdag is het iets lekkerder weer. Naast zonnige perioden zijn er wat stapelwolken en vooral in de ochtend en middag is er kans op een regenbui. Later op de dag neemt de buienkans af. Het wordt 10-12 graden, maar met een frisse matige noordwestenwind voelt het aan als een graad of 7.

Geleidelijk iets warmer
Buiten genieten van warm weer in de volle zon zit er ook na het weekend niet in. Wel wordt het geleidelijk iets warmer en komt de temperatuur uit rond waarden die normaal zijn voor deze tijd van het jaar. In de loop van de week lijkt de maximumtemperatuur op veel plaatsen weer richting de 15 graden te gaan. Veel ruimte voor de zon is er waarschijnlijk niet, maar met een beetje geluk weet de zon af en toe wel door het wolkendek heen te breken. Het wisselvallige weer lijkt de hele week aan het houden, dus wie niet graag binnen zit tijdens de meivakantie doet er goed aan om de radar in de gaten te houden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button