Algemeen

Ommelander Ziekenhuis houdt infomarkt in kader Europese Dag van de Beroerte

- advertentie -

Scheemda – Op dinsdag 14 mei houdt het Ommelander Ziekenhuis Groningen een informatiemarkt, die in het teken staat van de Europese Dag van de Beroerte. Bezoekers zijn tussen 14.00 – 17.00 uur van harte welkom in het restaurant van het ziekenhuis (1e verdieping, route 62).

- advertentie -

Tijdens de informatiemarkt geven de afdelingen Dietetiek, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, de verpleging en het maatschappelijk werk voorlichting over het herkennen ván en het leven ná een beroerte (CVA). Bezoekers kunnen zich tevens gratis laten testen op cholesterol, glucose (bloedsuiker) en (hoge)bloeddruk.

Wat is een beroerte en hoe voorkomen?
Een beroerte kan een leven drastisch veranderen. Het voorkomen en tijdig herkennen van een beroerte kan vele levens redden. De gevolgen van een beroerte kunnen niet alleen lichamelijk zijn, zoals krachtverlies of verlamming van arm en/of been, maar ook psychisch en sociaal. Risicofactoren voor het krijgen van een beroerte zijn onder andere hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, diabetes en overgewicht.

Het voorkomen van een beroerte kan door een aangepaste leefstijl: goede voeding, voldoende bewegen, minder stress, niet roken en matig met alcohol. Ook controle (minstens één keer per jaar) op de risicofactoren door de (huis)arts is van belang en kan het risico op een beroerte beperken.

Vereniging Hersenletsel
De Europese Dag van de Beroerte is een jaarlijkse preventie-dag die op de tweede dinsdag van mei in 150 ziekenhuizen en instellingen wordt georganiseerd. Hersenletsel.nl nam in 2014 het stokje over van de CVA-Vereniging en organiseert en coördineert sindsdien de Europese Dag van de Beroerte. Meer informatie over de Europese Dag van de Beroerte: ommelanderziekenhuis.nl of
www.hersenletsel.nl


Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /home/oldambtnu/domains/oldambtnu.nl/public_html/wp-content/themes/jannah-child/functions.php on line 69
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button