AlgemeenOp stap

Morgen: Bevrijdingsfestival Oldambt in Maintebos

Winschoten – Zondag 5 mei 2019 is er, na een mooie 1e editie van 2018, wederom het Bevrijdingsfestival Oldambt. Ook dit keer wordt het gehouden in het Maintebos, Garst 31 in Winschoten. Om alle zaken goed te kunnen regelen is er onlangs een Stichting Bevrijdingsfestival Oldambt opgericht.

- advertentie - 

Lees ook: LINE-UP: Alloway hoofdact op Bevrijdingsfestival Oldambt

Huiskamertent
Net als vorig jaar wordt het festival geopend in de Huiskamertent. Er is een gevarieerd programma met o.a. muziek, dichters, expositie en meer. Zie ‘Line-up 2019 voor het progamma.

Kinderplein
Het kinderplein is uiteraard ook dit jaar weer een mooi onderdeel van het festival. De kinderen kunnen er o.a. knutselen, dichten, voetballen, geschminkt worden, nagels gelakt. De bakkerswagen van ‘Bakkerij de eenvoud’ uit Hongerige Wolf is er dit jaar ook bij. De kinderen kunnen kosteloos hun eigen broodje bakken. Ook kunnen de kinderen een gedicht schrijven en ophangen in De Dichtersboom !

Straattheater, dans en dichters
Vita Nova gaat het festival nóg een extraatje geven d.m.v. straattheater.
Verschillende dansgroepen gaan iets moois brengen. De dichters van ‘Dichter bie ons’ krijgen een mooie eigen plek waar o.a. gedichten worden voorgedragen.

- advertentie - 

Veteranen;
Het Militair Veteranenhuis Winschoten zal ook aanwezig zijn. Als bezoeker en/of geïnteresseerde kan men informatie krijgen over o.a. het belang van het hebben van hun eigen plek.

Jongerentent;
Een mooie nieuwe & belangrijke aanvulling op ons festival is de jongerentent.
De gameshop zal vanaf 2 uur ( tot +/- 6 uur ) in de tent aanwezig zijn om muziek te draaien en te gamen e.d. en er is live muziek van dj Wout. De jongeren krijgen ook een chillhoek in of bij de tent.

Grote podium
Van 14.00 – 22.00 uur is er live muziek op het grote podium. Met onder andere Alloway, The Heep, Code Red, Little Cash, Spectrum Music en meer!

Foodplein en horeca
Uiteraard is er ook genoeg en gevarieerd eten te koop. Van ijs tot warme hap. De bar zal dit jaar niet meer verstopt zitten in een hoek van een tent maar zal op het veld staan op een centrale plek. De verkoop van het drinken is het enige inkomen van het festival.
Dit wordt 100 % gebruikt voor een vervolg in de komende jaren.

Social Media
Voor meer informatie kijk op www.bevrijdingsfestivaloldambt.nl of volg Bevrijdingsfestival Oldambt ‘19 op Facebook en Instagram!

Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button