AlgemeenWeerbericht

Buien en later meer zon op Bevrijdingsdag

- advertentie -

Landelijk – Na een koude nacht, met in het zuiden en oosten minima rond het vriespunt, wordt het vandaag slechts een graad of 11. De matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog een paar graden frisser. In de ochtend trekken buien over het land. In de middag wordt het vanuit het noordwesten op steeds meer plekken droog met meer zonneschijn. Het is dan redelijk weer voor de Bevrijdingsfestivals, al is een warme jas geen overbodige luxe.

- advertentie -

Bevrijdingsdag is koud van start gegaan met aan de grond in het zuiden en oosten lichte vorst. In Eindhoven werd op 10 cm hoogte -3,5 graden gemeten. Op gewone meethoogte (1,5 meter) was het op de officiële waarneemstations afgelopen nacht het koudst in Arcen (Limburg) met precies 0,0 graden.

Vanochtend is het wisselend bewolkt en trekken enkele buien van noord naar zuid over het land. In het algemeen valt uit deze buien regen. Lokaal kan er nog wat hagel tussen zitten.

In de middag wordt het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen overwegend droog en komt er meer ruimte voor de zon. In Haarlem, Amsterdam en Zwolle en Wageningen wordt het een graad of 11. In het noorden en aan de kust wordt het 10 graden. Met een matige noordwestenwind is het voor het gevoel wel frisser, zeker tijdens een bui voelt het kouder aan. In de middag komt de gevoelstemperatuur uit op 5-8 graden.

Vanavond komen in het midden en zuiden van het land brede opklaringen voor. In het noorden is er meer bewolking en opnieuw kans op een bui. Ook in Limburg is aan het begin van de avond nog wel een buitje mogelijk.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button