Algemeen

Dodenherdenking in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Bij de dodenherdenking in Scheemda werd gezamenlijk stil gestaan bij de waarde van een vrij democratisch Nederland en de verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen.

- advertentie -

De herdenking in Scheemda begon om 19.00 uur in de middeleeuwse kerk van Scheemda met als sprekers ons gemeenteraadslid de heer Jurrie Nieboer namens de gemeente Oldambt en de heer Helmer van der Wal namens het 4 mei Comité Scheemda, alsmede voordrachten van Dana Landman, Thijmen Udding en Shania Smidt, leerlingen van obs Eexterbasisschool.

Dit jaar werd de plechtigheid afgewisseld door een stemmig muzikaal intermezzo op het balustradepijporgel van organist Mathijs Suur en een optreden van zangeres Linde Nijland samen met instrumentalist Bert Ridderbos.

Daarna werd naar het monument gelopen en werden kransen gelegen door leerlingen van de basisschool. Er waren ongeveer zestig personen aanwezig.

Foto’s: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button